Selenar Animeڪ


  Manga .

  Distribuiţi
  NoMokO
  NoMokO
  Owner
  Owner

  feminin Gemeni Mesaje : 38
  Data de inscriere : 10/08/2010
  Varsta : 22

  Manga .

  Mesaj Scris de NoMokO la data de Vin Aug 13, 2010 9:01 am

  Manga (漫画) este cuvântul japonez pentru benzi desenate (uneori folosindu-se de asemenea şi komikkuコミック). În afara Japoniei, termenul este utilizat strict pentru benzile desenate de origine japoneză.


  Manga este creată dintr-o mixtură între arta japoneză ukiyo-e şi stiluri străine de desenat, şi a preluat forma prezentă la puţin timp după cel de-Al Doilea Război Mondial. Constă în principal din desene alb-negru, în afară de coperţi şi câteodată primele cîteva pagini; în unele cazuri, este colorată integral.  Demografia publicului cititor

  Spre deosebire de SUA şi Europa unde benzile desenate erau considerate ca fiind adresate copiilor, idee de care se încearcă o detaşare în ultimi ani, în Japonia manga-urile s-au adresat unor variaţii de vârstă mai largi, ajungând să fie citite atât de copii şi adolescenti cât şi de adulţi, creându-se astfel edituri specializate adresate unui public ţintă. Denumirile japoneze pentru aceste categorii de vârstă au ajuns să fie folosite şi în occident în privinţa manga-urilor, ele fiind urmatoarele:

  * Kodomo - adresate copiilor
  * Shōjo - tinere fete şi adolescente
  * Shōnen - băieţi şi adolescenţi
  * Josei / Redisu / Redikomi - adresate tinerelor femei cu vârste între 18-30, fiind citite totuşi şi de bărbaţi
  * Seinen - bărbaţilor tineri cu vârste cuprinse între 18-30 dar ajungându-se la un public de până în 40 de ani


  __________________________________


   Acum este: Mar Ian 22, 2019 8:32 pm